Tervezze meg kirándulásait
Magyarország legnagyobb turisztikai adatbázisával!
  • Kirándulásaidhoz keress programokat, éttermeket, látnivalókat, szállásokat  egy helyen.
  • A Fizetés opcióval rendelkező szállásoknál fizethetsz SZÉP kártyával okos telefonon is.
  • A HOL mezőben tájegységekre, megyékre, vagy akár településre is kereshetsz távolság szerint
  • A MIT mezőbe keress bármire, ami érdekel pl. program, szállás, horgásztó, vagy szállás neve. Találatnak mutatjuk az összes tartalmat, amelyikben a keresett szó szerepel.

  • A MIT mezőbe írt, vesszővel elválasztott szavakat külön-külön keressük, vessző nélkül egyben
  • A térképes nézetnél egy nagyítási szint után már a térképrészlet összes találata megjelenik
  • Amennyiben a kereső üres, úgy a programokat keressük le egy évre előre.
1/7
  • Nincs a kért paramértereknek megfelelő találat.
Úti Tippek

Közzétéve: 2017.06.12. Mon, 14:34, Szerző: Vidékjáró

Programajánló június 23-25.

Mi kell egy tökéletes nyári hétvégéhez? Szerintem a válasz egyszerű: család, barátok és egy rövid kirándulás. Programajánlónkban olyan kultúrális csemegéket gyűjtöttünk össze, ahol az egész család jól érezheti magát. A nyári napforduló sok babonát és szokást foglal magában, melyeket több helyszínen igyekeznek életre kelteni a szervezők. 

Levendulaszüret és Szent Iván éjszakája 2017.06.23.

A pécsváradi élményvár különféle programokkal várja a látogatóit. 17 órától a levendula- és gyógynövényszürettel kezdődik a rendezvény, ahol többek között levendula, citromfű, menta, zsálya és kakukkfű szedhető. Ezt követően fűszerkerti séta és előadás a gyógy- és fűszernövények otthoni termesztéséről, zenés várterasz, denevérkereső séta a gyerekeknek, gyertyafényes várvezetés és tűzugrás várja az érdeklődőket. 

Múltidéző Móri Vásári Forgatag 06.24.

A Péter-Pál-napi vásár a régi, hagyományos, móri piactéren került megrendezésre június 24-én. A kistermelők és kézművesek különböző árukkal érkeznek az eseményre, ahol az érdeklődők kedvükre válogathatnak a portékák között. Mind eközben vásári komédiások és mutatványosok szórakoztatják a közönséget. Látogasson el ide, hogy megismerje a régi vásárok hangulatát.  

És ha már Móron jár, akkor ajánljunk figyelmébe a borkóstolási lehetőségeket is. A móri borvidék a 22 magyar borvidék közül az egyik legkisebb, de annál híresebb.

A Bozóky Pincészet és Bormúzeum 4 pince összekötésével egy romantikus pincerendszert hozott létre. A bormúzeumban borkóstolón keresztül a sváb hagyományokkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők. TOVÁBB

A Geszler Családi Pincészet negyedik generáció óta foglalkozik szőlővel és borral, ahol a családnak fontos az elődök tisztelete. A család két pince tulajdonosa, melyek két külön stílust mutatnak be. Az egyik egy modern látványborászat kerthelyiséggel, míg a másik egy tradicionális sváb borkóstoló pince. TOVÁBB

XII. Gombafesztivál 06.24.

A kárászi gombafesztivál különféle programokkal készül az érdeklődők számára. A gasztronómia szerelmesei kipróbálhatják főzőtudásukat a főzőversenyen. Az egyik legígéretesebb programnak a szarvasgomba aukció ígérkezik, ahol mindenki részese lehet az ilyesféle izgalmaknak. Az egész napos gasztronómiai vásáron kézműves termékeket vásárolhatnak meg, míg a gyerekek élvezhetik a körhinta és a vattacukor nyújtotta élvezeteket. A napot az este 6 órakor kezdődő utcabál zárja. 

XIV. Tűzzel-vassal Fesztivál 06.24.

Immár 14. alkalommal szervezi meg a Fehérvári Kézművesek Egyesülete a Tűzzel-vassal Fesztivált a székesfehérvári skanzenben. A Késesek, Kovácsok és Fegyverművesek Találkozójának köszönhetően az idei rendezvényre is sok szakembert várnak a szervezők, ahol díszes bicskákat, tőröket és érdekes fegyvereket lehet szemügyre venni. A kovácsbemutatók mellet egész napos programokkal várják az ide érkező családokat.


IV. Szent Iván-esti vigadalom 06.23.

A nyári napfordulót Kiskunhalason családi és hagyományőrző programokkal színesítik a szervezők, többek között boszorkánytáncok, máglyagyújtás és lampionos csónakázás várja az érdeklődőket. Az estét Péter-Szabó Szilvi koncertje zárja, mely garantáltan „tüzes” hangulatot fog teremteni.

A kiskunhalasra vezető úton érdemes kitérni Jakabszállás felé, ahol a Magyarkert található. Ez az aktív pihenőpark az Alföld szívében található. Ez a botanikus kert Magyarország domborzatilag és vízrajzilag kicsinyített mása, ahol egész napos kikapcsolódást nyújtanak kicsiknek és nagyoknak egyaránt. TOVÁBB

Ha pedig megéhezne, akkor látogasson el a kiskunhalasi Sóstó Csárdába, ami egy műemlék csárda, a 19. század második felében épült klasszicista stílusban. A csárda a magyar konyha megszokott ízei mellett bármely kívánságnak igyekszik eleget tenni. TOVÁBB

Címkefelhő: Rendezvény, Folklór/hagyományörző
Lap tetejére