Tervezze meg kirándulásait
Magyarország legnagyobb turisztikai adatbázisával!
  • Kirándulásaidhoz keress programokat, éttermeket, látnivalókat, szállásokat  egy helyen.
  • A Fizetés opcióval rendelkező szállásoknál fizethetsz SZÉP kártyával okos telefonon is.
  • A HOL mezőben tájegységekre, megyékre, vagy akár településre is kereshetsz távolság szerint
  • A MIT mezőbe keress bármire, ami érdekel pl. program, szállás, horgásztó, vagy szállás neve. Találatnak mutatjuk az összes tartalmat, amelyikben a keresett szó szerepel.

  • A MIT mezőbe írt, vesszővel elválasztott szavakat külön-külön keressük, vessző nélkül egyben
  • A térképes nézetnél egy nagyítási szint után már a térképrészlet összes találata megjelenik
  • Amennyiben a kereső üres, úgy a programokat keressük le egy évre előre.
1/7
  • Nincs a kért paramértereknek megfelelő találat.
Úti Tippek

Közzétéve: 2017.05.15. Mon, 14:22, Szerző: Vidékjáró

Szimbiózis

Miénk a Vár!

Ki ne álmodozna arról gyermekként vagy akár felnőttként, hogy Ő a vár ura vagy fejedelemasszonya, hercege, hercegkisasszonya vagy katonája, esetleg a vár bolnondja…. Interaktív programok, és egyre színvonalasabb környezet várja Magyarország váraiban a középkori élményeket kereső vendégeket, de van egy hely Miskolcon a Baráthegyi Majorság, ahol a Vendég részese lehet a vár minden élményének testközelből jelmezekkel, kellékekkel. Gyermek- és családbarát attrakció a fából készített „Interaktív Diósgyőri Játszóvár” a közeli „igazi” vár középkori korhű, kicsinyített mása, amiben a látogatók szabadon vehetnek részt korabeli időutazáson, valamint aktív résztvevői lehetnek az évkör hagyományira épülő folyamatos középköri forgatagnak. A 8 m magas tornyok a Bükki Nemzeti Parkra biztosítanak pazar kilátást, a történelmi játszóudvarnak helyet adó külső várterületet körülölelő várfalon és négy kapubástyán lehet masírozni, ünnepelni. A várkápolna valós kápolnaként is funkcionál. A várudvaron szabadtéri színház és kézműves céhek műhelyei buzdítanak a kreativitásra.  A vendégek az adott ünnephez tartozó jelmezeket viselhetnek, és a témához kapcsolódóan maguk is színpadi produkció részesei lehetnek. A várat valódi vízzel telt várárok védi, forgó vízi malomkerékkel. Bemutatók, zenés előadások tarkítják az ’Élő Kalendárium” programját.

Az év minden időszakában jeles napok köré szerveződnek programok. Tavasznyitástól Pünkösdig a szabadság élménye, a természet ébredése és varázslatai köré szerveződik minden.

A majorságban sérült és ép emberek együtt gazdálkodnak. A kecskesajtot, szappant és kézműves termékeket kínáló bolt mellett erdei iskolával, színes természetismereti programokkal és játszótérrel várják a látogatókat. Az eredeti mongol jurtában a fogyatékkal élő fiatalok segítségével rendkívüli történelemórát is tartanak.

Kézműves foglalkozások, (gyertyaöntés, szövés, nemezelés, papír- és fa ajándéktárgy készítés, gyöngyfűzés) témaút, kincskereső, íjászat, lovaglás, csacsis kordélyon/ póni hintón utazás, állatsimogatás (alpaka is), krumplilángos sütés, mini kalandpark, kecskefejés, sajtkészítés közül választhatnak a kirándulók, előzetes bejelentkezés alapján.

www.szimbiozis.net

www.barathegy.com

Címkefelhő: Program, Várak, Kastélyok
Lap tetejére