Tervezze meg kirándulásait
Magyarország legnagyobb turisztikai adatbázisával!
 • Kirándulásaidhoz keress programokat, éttermeket, látnivalókat, szállásokat  egy helyen.
 • A Fizetés opcióval rendelkező szállásoknál fizethetsz SZÉP kártyával okos telefonon is.
 • A HOL mezőben tájegységekre, megyékre, vagy akár településre is kereshetsz távolság szerint
 • A MIT mezőbe keress bármire, ami érdekel pl. program, szállás, horgásztó, vagy szállás neve. Találatnak mutatjuk az összes tartalmat, amelyikben a keresett szó szerepel.

 • A MIT mezőbe írt, vesszővel elválasztott szavakat külön-külön keressük, vessző nélkül egyben
 • A térképes nézetnél egy nagyítási szint után már a térképrészlet összes találata megjelenik
 • Amennyiben a kereső üres, úgy a programokat keressük le egy évre előre.
1/7
 • Nincs a kért paramértereknek megfelelő találat.

Itt vagy most: Szállás - Sliwa Vendégház

X

Lakrészek és árak

Lakrész Férőhely Árak  
Sliwa Vendégház
6 (+2) 4 250 Ft 1 éj/1 fő
elérhető jan 01. és dec 31. között
Foglalási
kérelem

Árkalkulátor

Érkezés
Távozás
Felnőttek száma
Gyerekek száma (0-12 éves korig)

Csendes falusi szállás népi jellegű felújított kőházban a Balaton-felvidéken, Lesencetomajon. Panorámás telek a Tapolcai-medence tanúhegyeivel.

 

A népi jellegű kőház télen-nyáron kellemes klímával, modern berendezéssel szolgálja vendégeink kényelmét. A ház csendes, a turizmus zajától mentes faluban található, ugyanakkor 5-10 perces sétával elérhető bolt, orvosi rendelő, fogorvos, autóbusz-megálló (Bp. Népliget felé), dohánybolt, posta. Éttermek kb. 2-3 km-en belül, balatoni strandok legközelebb 5km-re találhatóak. Tapolca 5km, Keszthely 15km, Sümeg 20km, Hévíz 15km. Bővebb információ: www.sliwavendeghaz.hu

 • OTP,MKB, K&H  SZÉP kártya elfogadás
 • Egyszerre csak egy vendégcsoport tartózkodik a házban.  
 • Wi-fi
 • Férőhelyek: 4-6 fő, pótággyal 8 fő.
 • Helyiségek: 3 kétágyas  szoba, 1  pótággyal (16m2, 14m2, 14m2), teakonyha teljes felszereléssel (mikró, kenyérpirító, vízforraló, kávéfőző, evőeszközök, edények), étkező, fürdőszoba, külön WC.
 • Házon kívül igazi „nyári konyha” főzési lehetőséggel, gáztűzhellyel, edényekkel.
 • Kábel TV, DVD lejátszó 
 • Egyéb helyiségek: domboldalba épített bolthajtásos borospince poharazgatáshoz a kellemes vacsora után, szellős pajta délutáni olvasáshoz, fedett terasz kertibútorral.
 • Fél hektáros kert fel a domboldalon jó móka gyerekeknek, panoráma tanúhegyekkel.  
 • Hobbi kertésztészkedés kiskertben - szürettel
 • Kerti főzőhely kemencével, bográccsal, grillezővel
 • borkóstolás, borvacsora a közelben
 • ingyenes kerékpár használat
 • Parkolási lehetőség az udvarban 2 db. személyautónak, zárt kerékpár tároló.
 • Nem dohányzó.
 • Nyitva tartás egész évben.
 • Fizetés készpénzben, utalással, SZÉP kártyával

Szolgáltatásaink:

 • Budapesti  és  repülőtéri transzfer
 • Ingyenes kerékpár kölcsönzés
 • Kerékpáros- és gyalogtúra szervezés, vezetés
 • Borkóstolós vacsora helyi pincépen
 • konyhakert szolgáltatás

 

Szállásunk a Tapolcai-medence Nyugati szélén a Keszthelyi-hegység lábánál található.

Gyalogosan

 1. Rezi vártúra. Rövid emelkedővel, kellemes sétát tehetünk a Rezi-erdőben található Rezi-várhoz. A várat felújítják, látogatható.
  Ajánlott útvonal: Rezi faluból indulva az országos kék, kék rom leágazásán indulunk gyalog (autóval táblával jelzett parkolóig mehetünk, jelentősen lerövidítve az utat). A parkoló után rövid emelkedővel érjük el várat. Táv: faluból kb. 6 km, 150m szintemelkedés; parkolóból 1km, 50m szintemelkedés. A Zalaszántó felé eső Jaj-völgyből nem jól jelzett az út, könnyen téveszthető.
 2. Csobánc vártúra. Kicsivel nagyobb emelkedőn, de annál szebb kilátás reményében kapaszkodhatunk fel Csobánc várához. A várat szintén elkezdték helyreállítani, látogatható. Közelíthetünk a faluból (kb. 4km, 240m szintemelkedés) valamint a Diszel - Káptalaltóti köves útról is (2km, 170m szintemelkedés). Az előbbi úton érintjük a Rossztemplom romját a zöld - zöld rom jelzett úton. Utóbbi estben az autót a kövesút és az országos kék jelzés találkozásánál hagyjuk, innen kék - kék rom jelzés kapaszkodik a csúcsra. Nem sétaút, megfelelő túracipő kell, de a kilátás pazar.
 3. Hegyesdi vártúra. Rövid sétával, kis emelkedéssel Hegyesd faluból jutunk fel a Hegyesdi várhoz a sárga - sárga rom jelzésen.
 4. Túra a Szent György hegyre - bazaltorgonák és erdei hűtőszekrény. A geológiai érdekességek mellett itt találjuk a legszebb bazaltorgonákat. A hegy Kisapáti és Raposka felől érhető el minkét esetben kb. 5km távot és 300m szintet (túracipőben!) teszünk meg. Kicsivel kényelmesebb Raposka felől egy aszfaltozott út az erdőszéli parkolóig, csak 200m szinttel. A parkolót a zöld jelzésen elhagyva megtekintjük a kőmezőt, majd elérjük az erdei hűtőszekrényt, amit egy eldőlt bazaltoszlop alakított ki. A mélyedés nyáron 20 fokkal is hidegebb lehet a környezetétől. A kövek között a családfő hátrahagy egy doboz sört. A volt kulcsos ház után a kék jelzésen érjük el a kőkaput. Itt a Balaton-felvidék legszebb bazaltorgonáit testközelből fotózhatjuk, majd az orgonák tetején, mint holmi lépcsőn távozhatunk a piros jelen a megérdemelt sörünkhöz, vagy a kék - sárga jelzésen vissza a parkolóhoz.  
 5. Tátika. (18km., 22perc) Bazsi, vagy Zalaszántó felől elérhető. Az országútról a Hideg-   kútnál kell letérni a várhoz vezető úton. Kevesen tudják, itt is találunk bazaltoszlopokat, ősbükköst. A kiterjedt rom lábaitól pazar kilátás nyílik a Zalaszántói medencére és a Balaton felé.
 6. Kirándulás Badacsonyban. Klasszikus balatoni kirándulóhely a legszebb balatoni kilátásokkal - és vészkorszaki emléktábla.  Badacsonytördemicről, Badacsonyról és Badacsonytomajról lehet indulni, mi az utóbbi variációt ajánljuk (autóval 21km, 19 perc). Badacsonytomajon a sárga jelzésen támadjuk a hegyet, szintén túracipőben. A II. János Pál Pápa Emlékhelynél a kulacsban lévő folyadékot forrásvízre cseréljük, nemsokára szükség lesz rá! A kőkapunál (bazaltorgonák közt) a kék jelen, emelkedett pulzussal és érzésekkel jutunk fel a fennsíkra. Balra kitérve szép kilátás vár, észak felé a Tapolcai-medence összes bazaltsapkás tanúhegyével. A kéken folytatva utunkat ne hagyjuk ki a felújított, fák koronája fölé emelkedő Kisfaludy-kilátót. Átvágva a fennsíkon a Balatonra nyílnak a legszebb kilátások (Egry József-kilátóhely, Rózsakő, Hertelendy emlék). Kevesen tudnak a Badacsonytomaj fölött található kényszermunkatábor romjairól. Az egykori épületek falai még állnak, a tábor alaprajza is kivehető. Mindössze egy emléktáblát találhatunk a végleges bezárásról 1954-ben. A hegyet hangulat javító borospincéket ígérő sárga jelzésen is elhagyhatjuk Badacsony felé. A hegyen 10km-nél többet nem lehet menni, kb. 300m szintemelkedéssel. 

Kulturális programot is bőséggel kínál a környék, de aki csak érdekes látnivalókat keres, annak is érdemes megismerkedni a környékkel

Várak, történelem

 1. Sümeg (19km, 17 perc).  Történelmi Lovasjátékok
 2. Szigliget (11km, 11 perc). A Balaton vára. Panoráma a bazaltsapkás tanúhegyekre és a Balatonra.
 3. Csobánc-vára, Rezi-vár, Hegyesdi-vár, Tátika lásd: gyalogosan!
 4. Zalaszántói halomsírok. A várba vezető út mentén halomsírokba temetkeztek a vaskorban. Nem titkoltan nem a látványtól érdekes ez a hely. (18km, 22 perc)

Kultúra

 1. Keszthely, Festetics-kastély (Vadászati múzeum, Modellvasút kiállítás, Hintómúzeum)
 2. Keszthely, Georgikon Majormúzeum (15km, 25perc)
 3. Keszthely, Balatoni Múzeum
 4. Monostorapáti, Almádi kolostor rom
 5. Zalaszántó, sztúpa

Címkefelhő: Magánszállás, Nemzeti Park, túrák, Nemzeti Parkok, Túraútvonalak, Barlang, Falusi szállás, Tájházak, Természeti értékek, Védett Értékek, Arborétum, Fürdők, Tanösvény, Program, Bor/Gasztro, Várak, Kastélyok, Borvidék, túraútvonal, Múzeumok, Tó, Szakrális Helyek, Látogatóközpontok
Lap tetejére